Stefana Pintilie

     Despre realitate   

28 octombrie 2008

Cel mai mare festival studentesc din Romania a inceput si la Iasi

Program Studentiada 2008

Luni - Ziua culturii
Orasul este o stare de spirit

Locaţie: Iaşi
Organizator: L.S. ETC
Persoana de contact: Simona – 0743129838

Fii tu însuţi!!!!!!!Arată tuturor ce simţi !!!!
Echipa Uniunii Naţionale a Studenţilor din România îţi pregăteşte o surpriză!
Nu ignora noile “ semne de circulaţie ” amplasate in diferite zone ale oraşului!

Expo foto - Aspecte din viata studentilor

Locaţie: Tudor Valdimirescu
Organizator: L.S. ETC
Persoana de contact: Tudor - 0745151112,

Proiectul consta în strangerea de fotografii care sa evidenţieze viaţa studenţilor, atât cea curriculară cât şi cea extracurriculara, din acestea fiind selectate 200 de poze, care vor fi expuse pe panouri în caminele din Campusul Universitar Tudor Vladimirescu. Expoziţia se va derula pe decursul întregului festival, panourile fiind amplasate câte 2 zile în locaţii diferite.
Pozele vor fi primite pe adresa: expozitiefotografie.studentiada@gmail.com

Ce stii despre Iasi?

Locaţie: www.studentiada.ro/iasi
Organizator: L.S. ETC
Persoana de contact: Iulian - 0745845377

În Iaşi “fiecare piatră vorbeşte de trecut”, prin numarul mare de mănăstiri, muzee, case memoriale. Cei ce vizitează site-ul oficial al Studenţiadei au ocazia să participe la un concurs, scopul lui fiind informarea studenţilor, printr-un mod interactiv, despre principalele obiective culturale şi istoria acestui oraş. Concursul se desfaşoară pe toată durata studenţiadei. Câstigătorii vor primi premii surpriză!

Maratonul cinefililor

Locaţie: Rectorat TUIAŞI– Sala de Conferinţe
Organizator: ASII & ARAS
Persoana de contact: Simona – 0746215035

Pe parcursul a 12 ore proiectul își propune să difuzeze unele dintre cele mai cunoscute filme românești. Pentru o motivare în plus, pentru participanții acestui maraton, vor fi premiate răspunsurile corecte la întrebările legate de acțiunea filmelor difuzate. De asemenea vom avea ca invitaţi Asociaţia Română Anti-SIDA, ARAS, Filiala Iaşi care va avea o proiecţie de filmuleţe educative, cu mesaj anti-discriminare, existând şi întrebări adresate publicului în vederea oferirii de premii surpriză. Vom difuza 7 filme, cu pauze de 15 minute între ele. Vii cu noi?

Capsula timpului

Locaţie: Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”
Organizator: L.S. ETC
Persoana de contact: Cătălin 0746 249 822, Bogdan 0748230191

Iaşul s-a remarcat atât ca oraş cultural, cât şi ca centru universitar. Ca oraş cultural, întotdeauna va avea ceva de spus în istoria şi cultura României, însă ca centru universitar, nu s-a remarcat niciodata în mod direct. Prin aceasta, „Capsula Timpurilor Studenţeşti”, doreşte să transmită ceva generaţiilor viitoare de studenţi, un mesaj către viitor, o istorie a noastră.

Marți - Ziua sportului
OLIMPIADA STUDENTULUI OBIŞNUIT

Locaţie: Tudor Vladimirescu, parcarea Facultăţii de Chimie
Organizator: L.S. M
Persoana de contact: Andrei – 0767226663

Te tine?…. Esti in stare pentru a-ti masura adrenalina? Esti ingenios? Te crezi invingator? Te asteptam marti, 28 Octombrie in parcarea Facultatii de Chimie incepand cu orele 12 pentru a-ti dovedi calitatile.
Participantii vor fi supusi la urmatoarele probe:
• Formula 1 Medievala: Creaza-ti propriul cart folosind patru rulmenti si o scandura
• Waky Race: Credeti ca va completati unul pe celalalt? Demonstrati-o tuturor!!!
• Tiroliana: Te crezi in stare sa traversezi Bahluiul in “zbor”?
• Rapel: Invinge-ti teama de inaltime
• Speed & Power: Te crezi in stare sa muti muntii din loc? Incearca mai intai cu o masina!

Inscrierile se vor face doar pe echipe (formate din 5 concurenti+1 rezerva;din care 2 fete obligatoriu)
Studentiada sportiva

Locaţie: Baza sportivă a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad”, Iaşi

Organizator: USAMV & ASAFCI & OS CHEMIS
Persoana de contact: Marian - 0741361095

Dorim să promovăm şi să realizăm un campionat care să acopere o varietate cât mai mare de sporturi, de înaltă calitate şi valoare educativă pentru stimularea atât fizică, intelectuală cât şi din punct de vedere al spiritului de inţiativă, de echipă şi fair-play al studenţilor.

Echitatie

Locaţie: Baza hipică Iaşi (langa Selgross)
Organizator: USAMV
Persoana de contact: Gabriel - 0755338443

Dorim sa schimbăm mentalitatea studenţilor în ceea ce priveşte specia equină prin promovarea imaginii calului ca animal de curse şi prin perceperea animalului ca o metodă de recreere în timpul liber.
Va avea loc o demonstraţie de echitaţie cu ajutorul domnului ing.dr. Radu Mihalcea. Desfăşurarea proiectului va începe la ora 15.00 cu o demonstraţie de tipuri de mers : pas, trap, galop şi sărituri peste obstacole la diferite înălţimi. După această demonstraţie un număr de 20 de doritori vor avea ocazia sa descopere, pentru scurt timp, tainele acestui sport.

Transportul va fi asigurat dus-intors!

JOACĂ -TE CU NOI! Dar nu te juca cu viaţa!

Locaţia: Facultatea de Chimie
Organizator: ARAS Iași & L.S. M
Persoana de contact: Carmen – 0729 041545

Tineri infectaţi preferă să nu-şi divulge diagnosticul HIV prietenilor pentru a nu fi marginalizaţi. Teama de a fi discriminat îngrădeşte libertatea alegerii unui loc de muncă. Tu cât timp ai rezista dacă ai fi în pielea celor discriminaţi?
Ei trebuie să reziste o viaţă!
Vino cu noi şi împreună putem lupta împotriva discriminării persoanelor seropozitive. Te invităm să învăţăm împreună cum să fim mai înţelegători şi toleranţi. Jocurile interactive sunt din nou la purtător, iar câştigătorii vor primi recompensele bine meritate.

Miercuri - Ziua educației
Seara Teatrului Iesean

Locaţie: Ateneul Tatarasi
Organizator: ASAH
Persoana de contact: Lucian – 0745488595

Iaşul… Oraş cultural… Oraş studenţesc… După cum te-a obişnuit, echipa UNSR Iaşi pregăteşte o nouă “culturalizare”… prin teatru. Pentru tine aducem pe scenă o trupă cunoscută pentru o reprezentaţie pe cinste. Nu ezita şi înscrie-te pe site. Biletul ţi-l oferim noi.

Drive your BRAIN out

Locatie: Tudor Vladimirescu, parcarea Facultăţii de Chimie
Organizator: L.S. M
Persoana de contact: Daniel - 0740433673

Este un concurs de îndemânare auto la care se pot înscrie studenţi soferi cu experienta de cel puţin 2 ani, unde fiecare student participant va trece printr-o sesiune de instruire, prezentare a autovehicolului cât şi printr-o sesiune de teste pentru acomodare cu acesta înaintea concursului.
Fiecare student va avea dreptul la două încercări, inclusiv cea din cadrul concursului.
Invitat special al acestui eveniment este multiplul campion national de Rally, Titi Aur.

Seminar de autoaparare

Locaţie: sala de sport a Liceului „A.I. Cuza”(in Tătărşi)
Organizator: SIM
Persoana de contact: Marian - 0766652700

Evenimentul se va desfăşura sub îndrumarea a doi experţi în arte marţiale, Centura Neagră 4 Dani, antrenori ai lotului naţional de Qwan Ki Do. Seminarul va cuprinde o scurtă introducere referitoare la istoricul artelor marţiale, urmând ca participanţilor să li se dezvăluie tehnici de autoaparare specifice stilului. Vor fi prezentate şi o serie de arme tradiţionale.

Sesiune in 30’

Locaţie: Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”
Organizator: ASAFCI
Persoana de contact: Marius – 0744965166

Este un proiect prin care studenţii din anul II de studiu pot susţine o mică testare a cunoştintelor din anul anterior. Fie că eşti integralist sau ai o ” sesiune” de restanţe, te vei relaxa 30 de minute, timp în care vei vedea principalele puncte pe care se axează profesorii la examene, asta pentru că testele vor fi întocmite de profesorii tăi. Dacă te vei afla printre primii vei fi răsplatit cu premii surpriză.

Conferinta Bologna

Locaţie: Aula „Gh. Asachi”
Organizator: ELSA & L.S.ETC
Persoana de contact: Lucian 0745 362 937

Tinerii care au fost admişi la facultate în anul universitar 2005-2006 reprezintă prima “generaţie Bologna”. Ei au “încercat” pentru întâia oară acest nou sistem de învăţământ. Şi totuşi, după 3 ani de experienţă Bologna, acesta rămâne o necunoscută pentru mulţi dintre noi, studenţi şi profesori, deopotrivă. Reforma învătământului a fost, este un subiect controversat, aducându-i-se critici, ori dimpotrivă, aprecieri, cu atât mai mult cu cât în vara anului 2008 s-au lansat pe piaţa muncii două serii de studenţi – cei care au terminat după 3 ani, respectiv 4 ani de studii de licenţă.

Dezbatere….dar sa stim si noi!

Locaţie: Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, Amfitreatrul „Anton Sesan”
Organizator: ASAFCI
Persoana de contact: Ioachim – 0746589080

Daca te intereseză valorile promovate în cadrul universitar, climatul în care îţi desfasori activitatea (cămine, facultate, biblioteci, etc.), daca vrei să ştii mai multe despre profesorii zilelor noastre, transformările şi evoluţiile mediului academic, dacă te interesează cunoştinţele şi competenţele pe care ar trebui să le acumulezi, stilul de învăţare şi învăţarea eficientă cu ajutorul noilor tehnologii în educaţie vino la dezbatere! Vor participa reprezentanţţi ai mediului academic, reprezentanţi din partea instituţiilor şi organizaţiilor ce au ca scop sprijinirea studentului.

Rector pentru o zi

Locaţie: Iaşi
Organizator: A.S.UAIC
Persoana de contact: Aniella - 0746253924

Esti student la Cuza, Poli sau Agro? Te-ai intrebat vreodată cum funcţionează lucrurile la conducerea Universităţii şi ce face un Rector? Noi îţi dăm posibilitatea să afli. Cum anume? Inscrie-te pe www.studentiada.ro, completează formularul nostru on-line în care ne vei spune de ce vrei să fii Rector pentru o zi, iar noi îţi vom da o şansă.

Joi - Ziua sănătăţii
Campanie Antidrog

Locaţie: Club Skye
Organizator: L.S. ETC
Persoana de contact: Iulian - 0745845377

“Renunţă la o clipă de plăcere pentru o noapte de euforie”. Drogurile sunt o realitate şi o problemă în acelaşi timp. Alternativa noastră este muzica clubbing! Dj Christian Green si Emil Lassaria vor crea o atmosfera euforică, un show total, arătând adevaratele plăceri! Vino alaturi de noi in club sa sustinem o cauza nobila! Nu uita sa iei la tine si carnetul de student!

STOP SIDA: Fii mai informat! Astfel eşti mai câştigat!

Locaţie: Tudor Vladimirescu
Organizator: ARAS & OS CHEMIS
Persoana de contact: Carmen – 0729 041545

SIDA un subiect „fumat” sau încă nediscutat. „Ştiu ce este SIDA, nu mă mai interesează mai mult!” „Ştiu cum să mă feresc de SIDA!”, „SIDA există, dar nu mi se poate întâmpla mie!” – acestea sunt „flashurile” standard cu care marea majoritate dintre noi suntem obişnuiţi, le auzim frecvent.
Ce nu se ştie încă este faptul că majoritatea persoanelor seropozitive au vârsta cuprinsă între 19-39 de ani, practic, vârsta studenţiei.
Ce nu se ştie încă este faptul că principala cale de transmitere a virusului este cea sexuală.
Ce nu se ştie încă este faptul că există posibilitatea de a nu exista nici un simptom.
Ce nu se ştie încă este faptul că se poate face un test HIV gratuit, anonim şi confidenţial
Vino cu noi să afli toate aceste lucruri. Veţi putea participa la nenumărate jocuri interactive cu premii surpriză, veţi putea afla cât mai multe informaţii legate de HIV/SIDA si puteţi face un test HIV, realizat în parteneriat cu Autoritatea de Sănănătate Publică Iaşi

Studentul la control!

Locaţie: Tudor Vladimirescu
Organizator: L.S. AC
Persoana de contact: Alexandru – 0746804221

Un doctor şi o asistentă vor merge prin camerele studenţilor şi le vor atrage atenţia cu privire la poziţia lor în faţa calculatorului, îi vor cântări şi le va face un număr de analize primare. Studenţii care vor fi diagnosticaţi cu probleme de sănătate vor fi informaţi unde trebuie să meargă la control.

Punct ochit, punct lovit!

Locaţie: Tudor Vladimirescu, parcarea Facultăţii de Chimie
Organizator: L.S. M
Persoana de contact: Liviu – 0728069866

Se doreşte a fi un concurs de tir, organizat pentru studenţi sub îndrumarea antrenorului profesionist al CSM-CSS “Unirea” Iaşi. Concursul se va desfăşura în spaţiul verde dintre Facultatea de Chimie şi Rectoratul Universitătii Tehnice „GH. ASACHI”, unde fiecare student participant va trece printr-o sesiune de instruire, prezentare a arcului cât şi printr-o sesiune de tragere pentru acomodare cu acesta înaintea concursului.

Curs de prim ajutor

Locaţie: sediu Crucea Roşie
Organizator: SAHO
Persoana de contact: Cătălin - 0744769615

Viaţa unei persoane accidentate depinde, într-o mare măsură de momentul acordării primului ajutor şi de priceperea celui care intervine la locul accidentului. Dacă te-ai aflat vreodată în situaţia de a primi sau de a acorda primul ajutor unei persoane, cu siguranţă ştii cât de important este un curs de prim ajutor.
În cadrul proiectului este inclusă o prezentare a Jandarmeriei Române, care va simula un conflict, voluntarii Crucii Roşii vor demonstra tehnici de acordare a primului ajutor victimelor. Cursurile sunt predate de medici, atestaţi ca formatori de prim ajutor premedical.

Vineri - Interculturalitate
Decinding togetherOrganizator: Uniunea Naţională a Studenţilor din România

Parteneri : Asociaţia Naţională a Tinerilor Romi din România
Perioada : 1 septembrie 2008 - 30 august 2009
Locaţiile proiectului : Bucureşti, Cluj, Iaşi, Craiova, Timişoara

Uniunea Naţională a Studenţilor din România îşi propune să ofere un model de incluziune a studenţilor romi în structurile studenţeşti mainstreaming, în viaţă studenţească şi în structurile decizionale ale universităţilor, precum şi să construiască şi să implementeze o strategie care să urmărească iniţierea studenţilor romi în arii precum leadership şi advocacy şi promovarea acestora că modele pozitive reprezentative pentru comunitatea din care provin, inclusiv cu scopul de a creşte gradul de interculturalitate al mediului studenţesc din România.

Ars urbana

Locaţie: Iaşi
Organizatori: ASAI
Persoana de contact: Horia

Te-ai învăţat cu oraşul, îţi place şi vrei sa faci orice îţi stă în putinţă pentru el? Îl vrei frumos, îl vrei viu, îl vrei curajos şi îngăduitor cu cei ce au devenit parte din el prin stil şi ritm de viată. Îl vrei ca tine, şi eşti gata să faci ceva pentru asta, şi esti fericit că exişti prin acţiunile tale care te desprind din marea nepăsării bolnave! Exprimă-te! Gaseşte modul care te reprezintă şi foloseşte-l într-o lucrare manifest pentru oraşul pe care îl doreşti la fel de iubitor ca şi tine! Veniţi la Ars Urbana şi fiţi voi înşivă. Voi o faceţi să existe, noi ne ocupam de contextul ce ii va permite să ramână.

La noi peste Prut!!…

Locaţie: Chişinău
Organizator: SAHO
Persoana de contact: Igor - 0765249091

Primii 40 de studenţi înscrişi vor avea ocazia să viziteze pe durata unei zile obiectivele culturale ale oraşului Chişinău. Transportul, băuturile răcoritoare şi o gustare vor fi asigurate de organizatori. Excursia va avea ca itinerar Muzeul de Arte, Muzeul Armelor, Porţile Oraşului, centru (Catedrala, Guvernul si Preşidenţia R. Moldova). Itinerarul va fi prezentat de câţiva tineri din R. Moldova care vor mai oferi şi alte detalii istorice despre Chişinău şi despre R. Moldova.

KAROKE in 7 limbi

Locaţie: Tudor Vladimirescu
Organizatori: ASII & AEGEE & ARAS
Persoana de contact: Alexandru - 0742 205 882

Proiectul încearcă să aducă împreună cât mai mulți studenți străini de la orice facultate în cadrul unei petreceri unde se va face karaoke. Fiecare va veni și va cânta în limba lui melodiile preferate.Se va încerca promovarea ideii de uniune indiferent de naționalitate,ideea de acceptare și educarea apetitului pentru cunoașterea individualităților culturale ale studentului ieșean. ARAS Iaşi va fi prezentă cu mesaje de toleranţă şi anti-discriminare, iar voluntarii vor putea da informaţii cu privire la problematica HIV/SIDA din România.

Sâmbătă - Ziua ecologiei
Fii ECOstudent!

Locaţie: Malul Bahluiului
Organizator: ASAH & TERIS
Persoana de contact: Florin – 0743560433

Pământul e bolnav… numai tu îl poţi salva, având grijă de el – informează-te!!!
Efectul de seră, incălzirea globală… sunt doar câteva dintre efectele poluării excesive a mediului înconjurător. Nu privi nepăsător la ceea ce este în jurul tău. Ecologia a devenit un domeniu deosebit de important în zilele noastre, de aceea prin acest proiect ne dorim ca studenţii să înteleagă importanţa ei.
Anual sunt aruncate în jurul nostru tone de plastic. Campania îşi propune sa le dovedească studenţilor că reciclarea este necesară. “Planeta de plastic” trebuie sa reînverzească. Dacă “gândeşti verde” noi te premiem.

Green Race - Ecologizare

Locaţie adurea Barnova
Organizator: SAHO
Persoana de contact: Cătălin - 0744769615

Concursul Green Race-Ecologizare este adresat studenţilor ca o alternativă de petrecere a timpului liber plăcut şi distractiv.
Green Race-Ecologizare este un concurs de orientare turistică ce îşi propune să antreneze studenţii într-o activitate cu caracter sportiv şi ecologic. Pentru a participa la concurs tinerii trebuie să formeze echipe de 3 - 6 membri. Participanţii vor avea ocazia să îşi pună la încercare calităţile fizice, perspicacitatea şi să ajute la redarea spaţiului verde prin ecologizare în pădurea Barnova.

PCgames

Locaţie : Sala de jocuri G1, G2, G3
Organizator: Clubul GAME MANIA
Persoana de contact: Petruţ – 0724771004

În încercarea dezvoltării unui brand pentru entertainmentul studenţesc pe segmentul PC-GAMES, se organizează două concursuri unul de DOTA si unul de FIFA. Aşteptăm să vă înscrieţi pe site.

Duminică - Voluntariat
PCgames

Locaţie : Sala de jocuri G1, G2, G3
Organizator: Clubul GAME MANIA
Persoana de contact: Petruţ – 0724771004

În încercarea dezvoltării unui brand pentru entertainmentul studenţesc pe segmentul PC-GAMES, se organizează două concursuri unul de DOTA si unul de FIFA. Aşteptăm să vă înscrieţi pe site.

Targ de donatii

Locaţie: Tudor Vladimirescu, Copou, Agronomie
Organizator: AEGEE
Persoana de contact: Ana – 0764909949

Proiectul işi propune sa stimuleze implicarea activă a studenţilor ieşeni în acte caritabile, prin amplasarea unor puncte de colectare a donaţiilor de orice fel – haine, alimente, jucării, bani – şi distribuirea ulterioară a acestora către cei aflaţi în dificultate. Pentru ca transportul donaţiilor să nu incomodeze studenţii, centrele respective se vor găsi în Tudor Vladimirescu şi Copou, între orele 11:00 şi 17:00.

Spune-ne ce iubesti

Locatie: Tudor Vladimirescu, Copou
Organizator: L.S. ETC
Persoana de contact: Iulian - 0745845377

“Spune-ne ce iubeşti!!!” Prin această acţiune vrem să aflăm ce “iubesc” ei la viaţa de student - pareri de bine despre: facultate, camine, profesori…etc

Pimp my microwave

Locatie: Iaşi
Organizator: ASAI & L.S. ETC
Persoana de contact: Adriana - 0740321000

Participa si tu ;)

Niciun comentariu: