Stefana Pintilie

     Despre realitate   

23 februarie 2009

Topul culturii




Iasul, dupa Miercurea Ciuc










Pentru un oras cu atata istorie "in spate", un oras cu personalitati remarcante... sa te afli dupa Miercurea Ciuc in topul culturii...nu este deloc un lucru de care sa fim mandri.

Iasul trebuie sa ajunga Capitala Culturala Europeana, trebuie sa atinga acest statut la fel cum a facut si Sibiul.

Urmatorul fragment il puteti gasi si in Suplimentul de Cultura:

Cluj-Napoca, Constanta si Timisoara se numara printre cele mai active orase din Romania, sub aspect cultural, potrivit unui studiu realizat de Centrul de Studii si Cercetari in Domeniul Culturii.

Aceasta clasificare a celor mai active orase, sub aspect cultural, a pornit de la date din infrastructura sectorului cultural, a precizat Liviu Chelcea, directorul institutiei, prezent la Intilnirea breslei creative, care a avut loc simbata, in Bucuresti.

Evaluarea a luat in considerare criterii precum: numarul de biblioteci la 10.000 locuitori, resursele umane specializate, cheltuielile bugetare alocate culturii, economia din zona creativa (numarul de firme din sectorul cultural, cifra de afaceri a acestora etc.) precum si audienta activitatilor culturale.

In urma interpretarii rezultatelor, clasamentul, evitind cu buna stiinta Bucurestiul, pentru a nu dezechilibra rezultatele colectate din celelalte centre mari ale tarii, a prezentat urmatoarea ordine a oraselor, clasate din punctul de vedere al efervescentei culturale: Cluj-Napoca, Constanta, Timisoara, Oradea, Pitesti, Tirgu Mures, Miercurea Ciuc, Iasi, Rimnicu Valcea, Sibiu.

Niciun comentariu: