Stefana Pintilie

     Despre realitate   

31 martie 2009

Vino si tu...


– In zilele de 2, 14 si respectiv 29 aprilie, de la ora 19.00, va avea loc spectacolul “Istoria unui cal- Holstomer” de L. N. Tolstoi. Regia artistica, dramatizarea, traducerea, scenografia si coloana sonora a acestei reprezentatii teatrale este realizata de catre Ion Sapdaru. Coregrafia este semnata de Victoria Bucun, iar costumele sint asigurate de Delia Andries. Pretul unui bilet intreg este de 13Ron, iar pentru elevi, studenti, pensionari si someri exista o reducere de 50%, pretul ajungand la suma de 6 Ron. Trebuie precizat ca biletele se pot achizitiona de la casieria Ateneului Tatarasi si nu se fac rezervari.

29 martie 2009

Romania a fost invinsa de Serbia

Reprezentativa României a pierdut seară cu scorul de 2-3, meciul susţinut, pe teren propriu, în compania selecţionate similare a Serbiei, în preliminariile Cupei Mondiale din 2010, suferind a doua înfrângere pe teren propriu în grupa a 7-a. Golurile României au fost înscrise de Ciprian Marica '50 şi Dorel Stoica '74. Cu toate ca Adi M. a fost cel care a dat pasa lui Marica pentru gol (o pasa ff buna si gandita),nu s- a simtit ca a fost capitanul echipei.
Următorul meci al reprezentativei României va fi cu Austria (Hypo Worthersee Arena din Klagenfurt, miercuri, de la ora 21.30), în grupa a 7-a de calificare la Cupa Mondială din 2010.

28 martie 2009

Romania- Serbia

"Tricolorii" vor întâlni selecţionata Serbiei si se vor disputa astazi, 28 martie, de la ora 20.30.După trei partide disputate în grupa de calificare, România ocupă penultimul loc în clasament, cu patru puncte, înregistrând o victorie, un egal şi o înfrângere


Noul spot al Nationalei:

27 martie 2009

Ziua mondiala a teatrului

Mesajul Internaţional 2009

Toate societăţile umane sunt „spectaculare" în viaţa lor cotidiană şi produc „spectacole" în momentele speciale. Ele sunt „spectaculare" ca şi formă de organizare socială şi produc „spectacole" asemenea celui pe care aţi venit să-l vedeţi aici.

Relaţiile dintre oameni au o structură teatrală, chiar dacă noi nu suntem conştienţi de acest lucru. Folosirea spaţiului, a limbajului corpului, alegerea cuvintelor şi modulaţia vocii, confruntarea de idei şi pasiuni, tot ceea ce transpunem pe scenă este prezent şi în viaţa noastră. Noi suntem teatrul!

Nunţile şi înmormântările sunt „spectacole", dar şi ritualuri zilnice atât de familiare încât nici nu le mai conştientizăm. Ocaziile şi circumstanţele deosebite, cafeaua de dimineaţă, schimbul de saluturi, dragostea timidă şi pasiunile furtunoase, o şedinţă a senatului sau o întâlnire între diplomaţi - toate acestea fac parte din teatru.

Una dintre principalele funcţii ale artei noastre este sensibilizarea oamenilor la „spectacolul" vieţii cotidiene în care actorii sunt propriii lor spectatori, iar scena coincide cu stalul. Suntem cu toţii artişti. Prin jocul dramatic învăţăm să vedem lucrurile evidente dar pe care nu le observăm in mod normal pentru că suntem obişnuiţi doar să ne uităm la ele. Lucrurile familiare devin inobservabile: a face teatru înseamnă a lumina scena vieţii noastre.

Anul trecut, în luna septembrie, am fost surprinşi de o revelaţie teatrală: noi, cei care credeam că trăim într-o lume sigură, în ciuda războaielor, a genocidurilor, măcelurilor şi torturilor care se întâmplă, desigur, departe de noi, în locuri sălbatice şi izolate. Nouă, celor care trăiam în siguranţă cu banii noştri depuşi la vreo bancă respectabilă sau încredinţaţi vreunui agent de bursă, ni s-a spus că aceşti bani nu există, că totul era virtual, o invenţie fictivă a unor economişti care nu erau deloc fictivi, dar nici demni de încredere sau respectabili. Totul nu era altceva decât un spectacol jucat prost, cu o intrigă întunecată în care câţiva oameni au câştigat mult şi mulţi oameni au pierdut totul. Unii politicieni din ţările bogate s-a întâlnit în secret şi au găsit nişte soluţii magice. Iar noi, victimele deciziilor lor, am rămas spectatori în ultimul rând de la balcon.

În urmă cu douăzeci de ani, am pus în scenă spectacolul „Fedra" de Racine la Rio de Janeiro. Decorurile erau sărăcăcioase: piei de vaci pe jos, tulpini de bambus primprejur. Înainte de fiecare reprezentaţie, le spuneam actorilor: „Ficţiunea pe care o creăm în fiecare zi s-a terminat. Când păşiţi dincolo de acele tulpini de bambus, nici unul dintre voi nu are dreptul să mintă. Teatrul este Adevărul Ascuns".

Când privim dincolo de aparenţe, vedem opresori şi oprimaţi în toate societăţile, grupurile etnice, genurile, clasele şi castele sociale; vedem o lume nedreaptă şi crudă. Trebuie să creăm o altă lume pentru că ştim că acest lucru este posibil. Însă depinde de noi dacă vom crea această lume cu mâinile noastre, jucând pe scenă şi în propria noastră viaţă.

Participaţi la „spectacolul" ce este pe punctul de a începe şi, odată întorşi acasă, jucaţi-vă propriile dumneavoastră piese împreună cu prietenii şi uitaţi-vă la ceea ce nu aţi putut vedea niciodată: lucrurile evidente. Teatrul nu este doar un eveniment, ci un mod de viaţă!

Suntem cu toţii actori: a fi cetăţean înseamnă nu doar a trăi într-o societate, ci a o schimba.

Augusto Boal


Ziua Mondială a Teatrului a fost creată în 1961 de către Institutul Internaţional de Teatru. Este sărbătorită anual, la data de 27 martie, de Centrele ITI şi de comunitatea teatrală internaţională.

26 martie 2009

Un nou curent: Vintage





Intr- un cuvant...revine moda anilor `70. F.tare. So, sursa de inspiratie va fi chiar dulapul mamei tale. Iata un model de compleu, din punctul meu de vedere foarte frumos. Pe bune, as indrazni sa- l port, e f.tare...:d. Dar mai multe pe site- ul: http://www.vintageboutique.ro/

Tu ce faci de EARTH HOUR?

25 martie 2009

Dorinta de a modela lumea...

Nu de putine ori avem senzatia ca multe dintre lucrurile care ne inconjoara nu sint asa cum am vrea noi sa fie.

24 martie 2009

Campania "România prinde Rădăcini" va ajunge pe 27 martie la Iaşi


Campania “România prinde rădăcini” ajunge şi la Iaşi. 25.000 de puieţi de salcâm, pin negru şi sălcioară vor fi plantaţi vinerea viitoare pe un teren de aproximativ cinci hectare de la marginea oraşului.


Iaşiul este cea de-a treia destinaţie a campaniei România prinde Rădăcini din aceasta primăvară. Municipalitatea şi Consiliul Judeţean Iaşi se vor implica direct în această acţiune.

Pentru împădurirea din această primăvară se vor folosi specii care asigură regenerarea terenului: pin negru, salcâm şi sălcioară.

Ieşenii care vor să participe la acţiune sunt aşteptaţi vineri, 27 martie, pe B-dul CA Rosetti, la iesirea din Iaşi. Inscrierile se fac pe internet, la adresa www.maimultverde. ro

Campania "România prinde rădăcini", iniţiată de Realitatea TV şi susţinută de Petrom se desfăşoară în colaborare cu Romsilva şi asociaţia "Mai mult verde".

Sustine-l pe Cristi Minculescu!

Trimite si tu un mesaj de incurajare pentru Cristi Minculescu si trupa IRIS pe adresa iris@radiohit. ro

detalii ai aici: www.andreigiurgia. blogspot. com

23 martie 2009

Copiii cu autism merita atentia ta! Implica-te! Afla despre autism!




Radio Nord – Est împreună cu Asociaţia Studenţilor Jurnalişti din Iaşi (ASJ) organizează în perioada 23 – 29 martie 2009, o campanie de informare intitulată “Autismul în cuvinte” despre problemele copiilor autişti. Ca urmare a modului incorect în care sunt priviţi copiii care suferă de autism, a lipsei de cunoaştere cu privire la efectele acestui sindrom şi a tratamentului precar, aproape inexistent, oferit copiilor autişti din România, Radio Nord-Est şi ASJ îşi propun să aducă în faţa publicului ieşean, în special persoanelor interesate şi afectate direct de acest subiect, informaţiile necesare despre această boală. Astfel, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, vor fi organizate, începând cu data de 23 martie, o serie de conferinţe zilnice în Corpul C al clădirii ISJ de pe Str. N. Bălcescu nr. 26, susţinute de către membrii asociaţiei „Încă o şansă”. Conferinţele se adresează, în primul rând, cadrelor didactice din învăţământul preşcolar şi primar, precum şi părinţilor ai căror copii suferă de autism şi au ca obiectiv informarea acestora cu privire la problemele medicale ale sindromului, dar şi la standardele foarte scăzute ale tratamentelor oferite de statul român copiilor autişti. Totodată, organizatorii campaniei “Autismul în cuvinte” vor distribui în spitale, clinici, grădiniţe şi şcoli din Iaşi câteva materiale informative cu privire la simptomele şi tratamentul autismului, încercând astfel să demonstreze că această afecţiune, supranumită “o boală a geniului”, merită mai multă atenţie din partea autorităţilor, a persoanelor specializate, dar şi din partea opiniei publice.

Mai multe informatii puteti gasi pe adresa: http://autismulincuvinte.wordpress.com/

Congresul National al Studentilor la Comunicare



Calendar 2009

MUST SEE, MUST GO, MUST LEARN

Iasi la CNSC

Congresul National al Studentilor la Comunicare este un eveniment marca PRIME, eveniment ce ofera
un cadru propice contactului direct cu specialistii din domeniu. Vino la Bucuresti in perioada
2-4 aprilie, la Hotel Caro, si participa la o serie de conferinte, studii de caz si workshop-uri
pe tema "Media Digitala - Imperativ al comunicarii contemporane" . Vei avea alaturi nume precum
Alessandra Stoicescu, Catalin Maruta, Mihai Bendeac, Catalin Tolontan, invitati care-ti vor impartasi,
din experienta lor, cunostinte cu privire la blogging, retele sociale, online advertising,
cross-media si multe altele.

Ramai pe frecventa, acceseaza http://www.primeias i.ro sau http://www.cnscpewe b.ro si rezerva-ti,
incepand cu 23 martie, un loc la masa rotunda a profesionistilor in Relatii Publice.
Pentru mai multe informatii, PRIME Iasi va astepta miercuri, 25 martie, incepand cu ora 20:15,
la prezentarea ce va avea loc in amfiteatrul Mihail Kogalniceanu, in corpul A al Universitatii
Alexandru Ioan Cuza.

BE THERE!

Andreea Istrate
Departamentul de Relatii Publice
PRIME Iasi
0767.286.264
andreea.istrate@ ymail.com
www.primeiasi. ro

19 martie 2009

A murit Ion Dolanescu


Cântăreţul de muzică populară Ion Dolănescu a încetat din viaţă astazi, în jurul orei 16.00, în locuinţa sa, în urma unui stop cardio- respirator. Nascut pe 25 ianuarie 1944, artistul avea 65 de ani.
Dumnezeu sa il odihneasca in pace!

Descrie- ti blogul intr- o propozitie

Cum poti descrie blogul tau intr- o propozitie simpla? A doua tema pe care scriu.ro o propune utilizatorilor este sa-si descrie blogul intr-o singura propozitie. ( www.scriu.ro )

8 martie 2009

Red Bull Paper Wings soseste in Iasi pe 11 martie



Red Bull Paper Wings decoleaza pentru a doua oara, iar in acest an spectacolul avioanelor de hartie va anima campusurile universitare din 86 de tari. Etapa din Iasi se va desfasura pe 11 martie 2009 la Sala Polivalenta, cu incepere de la ora 13:00. Daca esti castigator la una dintre cele trei categorii, ajungi in Austria, unde vei participa la Marea Finala, si nu oriunde, ci in cel mai celebru hangar de avioane din lume, un miracol al ingineriei - Hangar 7.

Crezi ca esti un as in modelarea avioanelor de hartie? Sau vrei sa-ti demonstrezi creativitatea la proba acrobatica? Daca raspunsul este DA, atunci inscrie-te la: www.redbullpaperwii ings.com, selectand Romania si orasul din care faci parte. In timpul antrenamentelor iti recomandam sa zbori si pe: http://www.hangar- 7.com/, http://www.paperair craft.com/ sau pe http://www.paperpla ne.org.

De ziua ta mamico!